Goud

Goudmijnen wereldwijd: de meest indrukwekkende locaties

De meest indrukwekkende goudmijnen wereldwijd

1. Super Pit, Australië

De Super Pit is een enorme openluchtmijn gelegen in Kalgoorlie, West-Australië. Het is de grootste goudmijn van het land en een van de grootste ter wereld. Met een lengte van bijna 3,6 kilometer, een breedte van 1,5 kilometer en een diepte van meer dan 600 meter is het zeker een indrukwekkend zicht. De mijn produceert jaarlijks zo’n 700.000 ounces goud en is een belangrijke bijdrage aan de Australische goudindustrie.

2. Grasberg, Indonesië

De Grasberg-mijn, gelegen in de provincie Papua in Indonesië, staat bekend als de grootste goudmijn en op twee na grootste kopermijn ter wereld. De mijn, die eigendom is van de Amerikaanse mijnbouwgigant Freeport-McMoRan, is al meer dan 50 jaar operationeel. Met een totale productie van meer dan 40 miljoen ounces goud is deze mijn van onschatbare waarde voor de Indonesische economie.

3. Yanacocha, Peru

De Yanacocha-goudmijn, gelegen in de hooglanden van Peru, is een van de grootste openluchtmijnen ter wereld. Het bevindt zich op een hoogte van meer dan 4.000 meter boven zeeniveau en heeft een oppervlakte van meer dan 51 vierkante kilometer. De mijn heeft een aanzienlijke impact gehad op de lokale gemeenschap en de economie van Peru, en heeft meer dan 23 miljoen ounces goud geproduceerd sinds de opening in 1993.

4. Muruntau, Oezbekistan

De Muruntau-mijn in Oezbekistan is de grootste openluchtmijn ter wereld, zowel qua oppervlakte als qua goudreserves. Het heeft een oppervlakte van bijna 180 vierkante kilometer en is eigendom van de Oezbeekse overheid. De mijn produceert meer dan 2 miljoen ounces goud per jaar en wordt beschouwd als een belangrijke pijler van de Oezbeekse economie.

5. Carlin Trend, Verenigde Staten

De Carlin Trend in de staat Nevada, Verenigde Staten, is een van de meest productieve goudmijnen ter wereld. Het gebied heeft een ongekend aantal goudafzettingen en heeft een totale productie van meer dan 85 miljoen ounces goud. Het is de thuisbasis van verschillende grote mijnbouwbedrijven en speelt een cruciale rol in de Amerikaanse goudindustrie.

Conclusie

Goudmijnen wereldwijd zijn indrukwekkende locaties die een belangrijke rol spelen in de wereldwijde goudindustrie. Van de immense Super Pit in Australië tot de waardevolle Grasberg-mijn in Indonesië, deze mijnen hebben aanzienlijke bijdragen geleverd aan de economieën van hun respectievelijke landen. Het is fascinerend om te zien hoe deze mijnen enorme hoeveelheden goud produceren en de wereld van grondstoffen beïnvloeden.

Rating post

Je houd misschien ook van..